Skip to main content

«  Bekijk alle berichten

Verduurzamen met het Warmtefonds

augustus 29th, 2024 | 1 min read

By Maurits Zuidijk

Wie wilt verduurzamen, moet vaak diep in de buidel tasten. Natuurlijk, het is een investering die zichzelf hoe dan ook terugverdient, maar de aanschafkosten zijn voor velen hoog of te hoog. Begrijpelijk, want we hebben naast deze kosten ongetwijfeld nog andere financiële verplichtingen. Gelukkig is er een mooie oplossing, opgezet door de Rijksoverheid, genaamd het Warmtefonds. In dit artikel laten we je alles zien over de voorwaarden, regels en meer.

Verduurzamen met een lening tegen 0% rente

Een lening met 0% rente, dat klinkt erg aantrekkelijk toch? Dat vinden wij in elk geval wel. We moeten natuurlijk wel de eisen daarvoor bespreken. Dat zijn namelijk:

  • Verzamelinkomen minder dan €60.000,-
  • De lening mag maximaal €28.000,- bedragen

Zit je boven de €60.000,- verzamelinkomen? Dan begint het rentepercentage bij 3,8%. Kijk voor de actuele rente percentages op de website van het Warmtefonds. 

Hoe werkt het?

Je kan het Warmtefonds inschakelen als je je huis wilt verduurzamen. Denk bijvoorbeeld aan onderstaande maatregelen: 

  • Isolatie van gevel of spouwmuur
  • Isolatie van vloer, dak of deuren
  • Warmtepomp of -terugwininstallatie
  • Zonnepanelen of -boiler
  • HR++- of triple-glas (eventueel in
    combinatie met kozijnen)
  • Lage temperatuurafgiftesysteem
  • Aansluiting op warmtenet

Zodra je besloten hebt wat je gaat verduurzamen, is het belangrijk om niet te tekenen voor de opgevraagde offerte. Waarom niet? Omdat er een kleine kans aanwezig is dat je toch niet in aanmerking komt voor een financiering. Je wilt natuurlijk niet dat je iets laat installeren dat je achteraf toch niet volledig kan (af)betalen.

Daarom moet je altijd eerst bij het Warmtefonds een aanvraag doen, om zo zeker te weten dat je in aanmerking komt voor een financiering. Daarna kan je met zekerheid een offerte accepteren en je huis met een gerust gevoel gaan verduurzamen.

Nadat je aanvraag bij het Warmtefonds is goedgekeurd, krijg je binnen een aantal dagen van hen een overzicht en een voorstel op basis van jouw situatie. Zodra je deze accepteert kan je gaan verduurzamen.

Meer informatie?

Er is heel veel te vertellen over het Warmtefonds. Onze collega Roy is een echte specialist en weet ook alles over het Warmtefonds. Als je vragen hebt, staat hij elke dag voor je klaar met een passend antwoord. Je kan hem bereiken door te bellen naar ons nummer en te vragen naar Roy, of je stuurt hem een mail.

 

Maurits Zuidijk