Skip to main content

«  Bekijk alle berichten

PostCodeRoos regeling vervangen door SCE-regeling

februari 13th, 2024 | 1 min read

By Maurits Zuidijk

Heb je gehoord van de Subsidieregeling coöperatieve energieopwekking (SCE)? Deze regeling biedt een kans voor energiecoöperaties en Verenigingen van Eigenaren (VvE's) om gezamenlijk te investeren in duurzame energieprojecten. Lees verder om te zien of deze subsidie iets voor jouw initiatief kan zijn. Voorheen was dit de PostCodeRoos subsidie.

Wie kan de SCE subsidie aanvragen?

De SCE subsidie is specifiek ontworpen voor energiecoöperaties en VvE's die willen bijdragen aan de lokale productie van hernieuwbare energie. Of je nu een huishouden bent of een bedrijf, zolang je lid bent van een coöperatie of VvE, kun je meedoen.

Hoe werkt de SCE subsidie?

De SCE subsidie beloont de opwekking van duurzame energie. Je ontvangt een vergoeding per opgewekte kilowattuur (kWh) elektriciteit. Deze vergoeding wordt bepaald aan de hand van verschillende factoren, zoals het basisbedrag dat de overheid jaarlijks vaststelt en de marktprijs voor energie.

Voorwaarden voor de SCE subsidie

Om in aanmerking te komen voor de SCE subsidie, moet je aan enkele voorwaarden voldoen. Dit omvat onder andere het zijn van een energiecoöperatie of VvE, het hebben van een geschikte locatie voor energieopwekking en het uitvoeren van een haalbaarheidsstudie. Zorg ervoor dat je aan alle vereisten voldoet voordat je een aanvraag indient.

Hoe vraag je de SCE subsidie aan?

Het aanvragen van de SCE subsidie verloopt via het eLoket van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Na het indienen van je aanvraag ontvang je binnen 13 weken een beslissing van de overheid.

Met de SCE subsidie kun je samen met anderen bijdragen aan een duurzamere toekomst. Is dit iets voor jouw coöperatie of VvE? Doe wat onderzoek en ontdek de mogelijkheden! Onze adviseurs staan voor je klaar om je vragen te beantwoorden. Neem contact met ons op om een afspraak in te plannen.

Maurits Zuidijk