Skip to main content

«  Bekijk alle berichten

Hoe groot zijn zonnepanelen?

mei 21st, 2024 | 1 min read

By Maurits Zuidijk

Je hebt ze vast wel eens gezien, stoere monteurs op daken met die grote zonnepanelen op hun schouders. Je zult je dan ook vast wel eens hebben afgevraagd hoeveel zo'n paneel weegt of hoe groot die is. Misschien ben je ook wel benieuwd hoe deze zonnepanelen worden vastgemaakt aan het dak. We bekijken in dit artikel de net genoemde onderwerpen iets beter.

Het gewicht dan als eerste. Een gemiddeld paneel weegt zo'n 15-20kg. Dat komt natuurlijk omdat ze zo groot zijn. Zonnepanelen zijn gemiddeld 1,6x1 meter. Als je dan bedenkt dat het frame en de glasplaten zo groot zijn, snap je vast waar het gewicht vandaan komt. 

Bij een gemiddelde installatie op een huishouden zitten 8 zonnepanelen. Als we 17,5kg aanhouden per paneel, kom je uit op 140kg. Dat kan natuurlijk niet zomaar op een dak worden gemonteerd zonder dat er vooraf een tekening is gemaakt.

Zodra wij van jou horen dat je interesse hebt, plannen we een gesprek met een  van onze adviseurs. De adviseur gaat dan samen met jou kijken wat je nodig hebt aan zonnepanelen. Deze worden op kantoor ingetekend. Nadat de offerte is geaccepteerd, zullen we een afspraak inplannen om alles te monteren.

Mocht je nog iets willen weten over wat voor jouw situatie nodig is, neem dan contact met ons op en we zullen een afspraak met een adviseur inplannen.

Maurits Zuidijk