Skip to main content

«  View All Posts

Hoe worden zonnepanelen op platte daken gemonteerd?

januari 12th, 2024 | 1 min read

By Maurits Zuidijk

Een bitumen of EPDM dak is uitermate geschikt om zonnepanelen op te monteren. Het bevestigen van een zonnepaneel op een plat dak is relatief eenvoudig en gaat erg snel. Echter er zal wel rekening gehouden moeten worden met factoren als dak last, hoogte, staat van de dakbedekking, valbeveiliging en bliksemafleiding.

Plat dak en ballast

Er zijn vele montagesystemen voor zonnepanelen op de markt te verkrijgen. De meeste montage systemen voor platte daken maken gebruik van een driehoekssteun. Echter hierdoor moet er veel ballast toegevoegd worden om het systeem stevig te laten staan. Dit kan niet alleen voor de constructie van het gebouw consequenties hebben maar ook de dakbedekking heeft door een continue hoge druk te lijden.

Low ballast systeem

Beter Duurzaam kiest bewust voor systemen met kwaliteit en een lage puntdruk. De materialen die wij toepassen zijn wereldwijd toonaangevend op het gebied van solar onder constructies. De kracht van onze systemen is niet alleen de hoge kwaliteit van de materialen, maar ook de low ballast methode. Bij deze manier van monteren worden de rijen zonnepanelen onderling met elkaar verbonden met als gevolg dat er veel minder ballast aan het systeem zal worden toegevoegd.

Maurits Zuidijk