Skip to main content

«  Bekijk alle berichten

SVOH subsidie

februari 13th, 2024 | 1 min read

By Maurits Zuidijk

Heb je al eens gehoord van de SVOH subsidie? Nee? Geen zorgen, we gaan het samen ontdekken! Deze subsidie kan echt van pas komen als je plannen hebt om je verhuur objecten duurzamer te maken. Laten we eens kijken wat dit precies inhoudt.

De SVOH subsidie staat voor Subsidieregeling Verduurzaming en Onderhoud Huurwoningen. Dat is een hele mond vol, maar eigenlijk is het best simpel. Het is een steun van de overheid om bedrijven en particulieren te helpen bij het verduurzamen van de woningen die ze verhuren.

Hoe werkt het?

Stel je voor dat je een huis verhuurt zonder zonnepanelen, een warmtepopmp of andere duurzame oplossingen, dan kan het best interesant zijn om deze duurzame oplossingen wel te plaatsen. Dit is natuurlijk wel een grote investering, maar met de SVOH wordt het je makkelijker gemaakt om de woningen milieuvriendelijker te maken.

Waarom is het belangrijk?

Verduurzamen van woningen en bedrijfspanden is natuurlijk belangrijk voor het milieu en het klimaat. Niet minder belangrijk is het goed voor je portomenee. De maandlasten zullen minder worden en dat werkt weer door voor je huurders. Ook wordt het huis zo toekomstbestendig en meer waard. Dit is handig voor als je het huis weer wilt verkopen.

Hoe kan Beterduurzaam helpen?

Als je vragen hebt over de SVOH subsidie of als je hulp nodig hebt bij het aanvragen ervan, kun je altijd terecht bij de adviseurs van Beterduurzaam. Ze staan voor je klaar om al je vragen te beantwoorden en je te helpen bij het hele proces. Dus als je overweegt om je woningen te verduurzamen, twijfel dan niet om contact met ons op te nemen.

Kortom, de SVOH subsidie is een geweldige kans voor bedrijven en particulieren huurobjecten veiliger en milieuvriendelijker te maken. Het helpt niet alleen je huurders, maar ook de hele buurt en het milieu. Dus waar wacht je nog op? Maak gebruik van deze subsidie en zet een stap richting een gezondere toekomst!

Maurits Zuidijk