Skip to main content

«  Bekijk alle berichten

SDE+ subsidie

februari 13th, 2024 | 1 min read

By Maurits Zuidijk

Verandering is de enige constante, vooral als het gaat om de wereld van duurzame energie. In 2013 zagen we een belangrijke evolutie met de introductie van de Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie, beter bekend als de SDE+. Maar zoals met alle goede dingen, evolueren ook subsidieregelingen, en in najaar 2020 is de SDE+ subsidie officieel vervangen door een nog krachtigere en veelzijdigere opvolger: de SDE++ subsidie.

Wat betekent dit precies voor bedrijven die streven naar een groenere toekomst? Laten we eens duiken in de details.

De SDE+ subsidie was een cruciaal instrument voor het stimuleren van duurzame energieproductie in Nederland. Het bood financiële ondersteuning aan projecten die gebruik maakten van hernieuwbare energiebronnen zoals zonne- en windenergie. Maar de wereld van duurzaamheid staat nooit stil, en de behoefte aan CO2-reductie en innovatie groeit gestaag.

Toen kwam de SDE++ subsidie. Deze nieuwe regeling bouwt voort op het succes van zijn voorganger, maar gaat verder dan alleen het stimuleren van hernieuwbare energieproductie. Waar de SDE+ zich voornamelijk richtte op elektriciteitsproductie, omvat de SDE++ een breder scala aan CO2-reducerende technologieën en projecten. Denk hierbij aan initiatieven op het gebied van warmte- en koudeopslag.

Deze uitbreiding maakt de SDE++ subsidie een nog krachtiger instrument in de strijd tegen klimaatverandering. Bedrijven hebben nu meer mogelijkheden dan ooit om te investeren in duurzame energie en innovatieve technologieën. Of het nu gaat om het verduurzamen van industriële processen of het ontwikkelen van geavanceerde energieopslagsystemen, de SDE++ subsidie biedt financiële ondersteuning voor een breed scala aan projecten.

Voor bedrijven die zich bezighouden met duurzaamheid, die wij willen helpen, biedt de overgang naar de SDE++ subsidie nieuwe kansen om te helpen bij het realiseren van hun groene ambities. Door expertise te bieden in het aanvraagproces en het begeleiden van duurzame energieprojecten, kunnen wij onze klanten helpen optimaal te profiteren van deze nieuwe regeling.

Kortom, de vervanging van de SDE+ subsidie door de SDE++ subsidie markeert een nieuw tijdperk van duurzaamheid en innovatie in Nederland. Met een breder scala aan ondersteunde technologieën en projecten, belooft de SDE++ subsidie een belangrijke rol te spelen in het versnellen van de energietransitie en het creëren van een schonere, groenere toekomst voor ons allemaal. Neem contact met ons op om meer informatie te krijgen over wat er voor mogelijkheden zijn anno 2024.

Maurits Zuidijk